Otomasyon Sektörlerimiz

CNR Endüstriyel Otomasyon, aşağıda bulunan sektörlerde uzman mühendis kadrosu ile profesyonel otomasyon hizmeti vermektedir.

Otomotiv Sektörü

  • Otomotiv sektörü; gelişmiş ve gelişmekte olan sanayileşmiş ülkeler için kilit rol oynadığı ve üretimin büyük bir kısmını etkilediği için büyük önem arz eder.
  • Otomotiv sektörünün ekonomideki mihenk taşı olmasının nedeni, diğer sanayi dalları ile ve ekonominin neredeyse tüm sektörleri ile yakın ilişkide olmasıdır. Otomotiv sektörü; demir-çelik, petro-kimya, lastik-kauçuk sektörleri gibi en temel sektörler için daimi müşteri ve bu sektörlerdeki teknolojik gelişmelerin de sürükleyicisidir.

Makina Sektörü

  • Makine otomasyonu, gelişen teknolojiyle birlikte üretimde kalite ve kontrolün arttırılması amacıyla tüm sektörlerde kilit taşı görevi görmektedir. 

İlaç ve Gıda Sektörü

  • İlaç endüstrisi, hastaları tedavi etmek, aşılamak veya semptomları hafifletmek amacıyla hastalara uygulanacak ilaçlar olarak kullanılacak ilaçları veya farmasötik ilaçları keşfeder, geliştirir, üretir ve pazarlar. 
  • İnsan hayatının en temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme ihtiyacının meydana getirdiği talep nedeniyle gıda sektörü, üretim alanında çok geniş bir yelpazede etkinlik göstermekte. Gıdanın, üretim sektöründeki oranı her zaman için önemli bir paya sahiptir.

Demir Çelik Sektörü

  • Demir-Çelik sektörü ülke ekonomisi ve sanayileşmede lokomotif sektör özelliğine sahiptir. Demir çelik sektörünün inşaat malzemeleri, otomotiv, gemi, uçak, demiryolu ve vagon gibi tüm taşıt araçları ve akla gelebilecek tüm makine, cihaz ve eşya üretimine katkısı vardır.
  • Ülkemizde demir-çelik üretimine yönelik girişimler, kamu öncülüğünde Cumhuriyetin kuruluşundan sonra başladı ve ilk demir-çelik işletmesi, 1930’lu yıllarda Kırıkkale’de kuruldu. Fabrika varolan bir silah imalathanesine onaltışar tonluk iki Siemens-Martin çelikhanenin yerleştirilmesiyle kuruldu.

Plastik Sektörü

  • Genel bir değerlendirme ile ara malı üreten bir sektör niteliğinde olan plastik sektörü başta inşaat, tarım, dayanıklı tüketim malları, otomotiv ve elektronik olmak üzere imalat sanayi sektörü yanında ambalaj malzemeleri gibi ürünlerle hizmet sektörünün de çok önemli bir tedarikçisi konumundadır.
  • Plastik, temel olarak termoplastikler (sanayide yoğun olarak kullanılan), termoset plastikler ve polimer alaşımları olmak üzere üç grupta değerlendirilmektedir.

Arıtma Sektörü

  • Kimyasal arıtım, atık suyun hızlı ve yavaş karıştırma ünitelerinde çeşitli kimyasallar eklenip, bu kimyasalların atık suyun içindeki kirleticiler ile reaksiyona girerek çökelmesi ile oluşur.
  • Biyolojik arıtma, evsel veya endüstriyel atık suların oksijenli veya oksijensiz bakteriler yardımı ile biyolojik olarak parçalanması ile gerçekleşir.
  • Fiziksel arıtma, hiçbir kimyasal veya bakteri kullanmadan mekanik işlemlerle fiziksel olarak atık suyun içindeki yağ ve kaba atıkların ızgara, yağ sıyırıcı paletler ve benzeri düzenekler ile uzaklaştırılmasıdır.

Çimento Sektörü

  • Çimento üretiminde kullanılan ana hammaddeler CaO (Kalsiyum oksit), SiO2 (Silisyum dioksit), Al2O3 (Alumina) ve FeO3 (demir oksit) olarak sayılır. Yer kabuğundan çıkarılan hammaddeler ısı ve kütle aktarım süreçlerine daha iyi girebilmeleri için mikron büyüklüğünde parçalara indirilirler. Fiziksel değişime uğrayan bu hammaddeler 1450 °C varan yüksek sıcaklıklarda bir dizi kimyasal tepkimelere girerek Klinker denen temel çimento bileşeni üretilir.
  • Üretilen klinkerin alçıtaşı (CaSO4.2H2O) ile karıştırılıp öğütülmesiyle çimento elde edilir.

Kaplama Sektörü

  • Yüzey kalama işlemlerinde daha verimli ve tasarruflu üretim yapabilmek için otomasyon sistemleri uygulanması neredeyse kaçınılmazdır. Kaplama işlemlerinde çeşitli ihtiyaçları ve yoğun talepleri karşılamak otomasyon sistemleri olmadan günümüzde çok zordur. Kaplama tesisleri çok çeşitli ekipmanları, farklı yapıları, teknikler ve kaplama proseslerini içermektedir. Bu nedenle farklı fonksiyonlar ve ekipmanlar proses otomasyonları ile bağdaşır.

Kauçuk Sektörü

  • Kauçuk sektöründeki otomasyon ve makina imalatı, teknik ürün hatları ve eski makinaların yeniden modellenmesini ve yeni makinaların üretilmesini sağlamaktadır. Teknolojideki değişikliklerle birlikte makinalardan oluşan bütün yapıyı değiştirmek genellikle en iyi çözüm değildir.
  • Pazardaki yeni bir ürünü satın almak, yüksek fiyatlar, teknolojik yetersizlik ya da Avrupa marketi için uyumsuzluktan dolayı her zaman problemledir. Entegre kauçuk teknolojisinde bunların özel makinalar olduğu akıllarda tutulmalıdır. Bu sebepten dolayı büyük kauçuk firmaları piyasada makinaları nadiren satar.
Başa dön